admin admin .

admin

علائم و نشانه‌های کلوئید

بافت‌های کلوئید ممکن است دردناک بوده و همراه با خارش باشند.

سابقه تروما (ضربه) معمولاً موجود است. هرچند، تروما ممکن است بسیار جزئی باشد. در بعضی از افراد، تروما به اندازه‌ای گسترده نیست که بتواند چنین بافتی را به وجود آورد.

نواحی رایج که کلوئید در آنها تشکیل می‌شود عبارتند از صورت، لاله‌ی گوش، بازوها و پشت

مشاهده‌ی گوشت اضافه در نواحی تناسلی، کف دست و کف پا غیر معمول است. همچنین گوشت اضافه یا کلوئید به ندرت در اطراف چشم به وجود می‌آید.

روشهای درمان گوشت اضافه

1. کرایوتراپی

در این متد درمانی از نیتروژن مایع به میزان کمتر از اکسیژن و هیدروژن (دمای زیر صفر درجه) به‌کار گرفته می‌شود. ساختار کرایوتراپی را در مرسوم‌ترین ماده مورداستفاده در کرایو، نیتروژن مایع است که نقطه‌جوش آن برابر با 196 درجه سانتی‌گراد بوده و توسط آن بر روی گوشت‌های اضافه یک فاز انتقال حرارت بلافاصله از پوست به مایع فریز کننده رخ‌داده و مقدمات تخریب سلولی در محل ضایعه مهیا می‌شود. براساس تحقیقات، مشخص شده است که بعد از یک تخریب سریع، توانایی تولید کلاژن فیبروبلاست‌ها کاهش می‌یابد و این عوامل، درمان ضایعات را به بهترین نحو ممکن را مهیا می‌کند.

 


2. لیزر

لیزر می‌تواند میزان برجستگی بافت گوشت‌های اضافه را کاهش دهد و رنگ آن را محو کند. معمولاً از این متد با استفاده از روش درمانی دیگری نظیر اعمال فشار به‌جای زخم یا تزریق کورتیکو استروئید به‌کار گرفته می‌شود. به‌طورکلی کمترین عوارض جانبی با استفاده از لیزر با طول موج 585 نانومتر به دست می‌آید. بااین‌حال، تحقیقات بیشتری صورت می‌گیرد تا کارآمدترین نوع لیزر و بهترین روش کاربرد آن تعیین شود. تأثیرگذاری لیزرهای 585 بر روی پوست تیره کمتر است. در برخی از موارد موجب کاهش قرمزی ضایعات پوستی می‌شود؛ اما اندازه آن کوچک نمی‌شود. اغلب بعد از تزریق استروئید برای درمان گوشت اضافه با لیزر از دی‌اکسیدکربن استفاده می‌شود.

 


3. استروئیدها

بافت کلوئید در اکثر موارد به تزریق استروئیدی به نام تریامسینولون داخل جای زخم واکنش مثبت نشان میدهند. تزریق‌ها هر دو تا شش هفته یک‌بار تا زمان مشاهده علائم بهبود انجام میشود. این تزریقها گاهی تشکیل شبکه‌ای از رگ‌های سطحی (تلانژکتازی) یا روشن و نازک شدن پوست پیرامون محل تزریق را به دنبال دارد. قرار دادن نوار اشباع شده با استروئید روی بافت کلویید به مدت 12 ساعت در روز نیز یکی دیگر از روشهای درمان گوشت اضافه است.

 


4. فشار و یا پانسمانهای بسته

در این روش محل مورد نظر به گونه‌ای پانسمان میشود که فشار روی آن محل وارد شود و یا جای زخم با هوا تماس نیابد (پانسمان های بسته و یا محفوظ از هوا). این پانسمان باید هر 12 یا 24 ساعت یک‌بار به مدت چند هفته تجدید شود. سیلیکون به صورت ژل یا نوار آغشته به سیلیکون یا نوار پلی اورتان چسب دار مواد لازم برای انجام این پانسمان هستند، البته محصولات دیگری نیز در دسترس هستند. برای درمان گوشت اضافه روی لاله گوش (معمولاً ناشی از سوراخ کردن گوش) گوشواره فشاری پیشنهاد میشود که عموماً پس از برداشتن گوشت اضافه با عمل جراحی استفاده میشود و باید تمام ساعات شبانه روز به گوش انداخته شود.

 


5. لیگاتور

لیگاتور شامل بستن یک نخ جراحی به دور گوشت اضافه هر 2-3 هفته است. این نخ موجب بریده شدن زخم شده که به تدریج باعث افتادن آن خواهد شد.

 

 

 

6. جراحی

پزشک می‌تواند کلوئید را با جراحی بردارد. با این وجود، این یک راه حل دائمی نخواهد بود؛ زیرا تقریباً 100 درصد آنها پس از جراحی دوباره ظاهر می‌شوند. برای کاهش خطر بازگشت کلوئید، پزشکان اغلب پس از جراحی، درمان اضافی را توصیه می‌کنند.

 


7. ترکیبی از درمان‌های جراحی و غیرجراحی

طبق گفته‌ی AAD، درمان‌های زیر در این گروه قرار می‌گیرند:

 


جراحی و سپس پرتودرمانی: پرتودرمانی، تابش پرتوهایی با انرژی زیاد به محل زخم است. این روش می‌تواند یک درمان مستقل باشد؛ اما در ترکیب با جراحی مؤثرتر خواهد بود.

جراحی و سپس استفاده از پانسمان، گوشواره یا گارمنت فشاری: پزشکان اغلب این درمان را به دنبال جراحی لاله گوش، با استفاده از گوشواره فشاری برای کاهش جریان خون در منطقه توصیه می‌کنند. این روش درمانی 90 تا 100 درصد در جلوگیری از بازگشت گوشت اضافه مؤثر خواهد بود. مشکل این است که این دستگاه‌ها راحت نیستند و افراد باید آنها را تا 16 ساعت در روز و به مدت 6 تا 12 ماه استفاده کنند.

جراحی و سپس کورتیکواستروئیدها یا سرما درمانی: هر یک از این درمان‌های ترکیبی ممکن است به کاهش خطر عود کمک کنند.

منبع : https://www.sadafclinic.ir/


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ شهریور ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۲۷:۳۸ توسط:admin موضوع: نظرات (0)